Zöldséges ételek: kelkáposztából készült receptek: 1. oldal
(5 szavazat) A kelleveleket sós, enyhén ecetes vízben megabáljuk, ereit kivágjuk, félretesszük. Az olajon megdinsztelünk egy kisebb fej reszelt vöröshagymát, a darált gombát, fűszerezzük, lepirítjuk, liszttel megszórjuk, borral felengedve sűrű pépet készítünk. A kelleveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkát, szalonnát, megkenjük gombapéppel, feltekerjük és hagyományos módon bepanírozva kisütjük.
|
|||
(2 szavazat) A kelkáposztaleveleket sós forró vízbe mártjuk pár másodpercre. Ebben a lében a sárgarépákat félpuhára főzzük. A kelkáposztát közben lecsöpögtetjük és az ereit eltávolítjuk. A leveleket kiterítjük, ráhelyezzük a sonkaszeleteket, a szalonnacsíkokat és a sárgarépát. Ezután a leveleket föltekerjük, mint a töltött káposztát szoktuk, de hústűvel megtűzzük, hogy ne essen szét.
|
|||
