Gyümölcsös joghurtfánk recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Gyümölcsös joghurtfánk receptje, elkészítése

A joghurtot mély tálba öntjük, és simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg habosra felvert tojásokat és a lisztet, majd belekeverjük a porcukrot, a sütőport és 2 evőkanál olajat. Végül narancslével és narancshéjjal ízesítjük. Az egészet addig keverjük, amíg egynemű massza nem lesz belőle. Mély serpenyőben vagy lábosban háromujjnyi olajat forrósítunk, amelybe evőkanállal adagolva, kis halmokat engedünk a már felforrósított olajba. Befedve sütjük az egyik oldalát. Ha a fánkok alsó fele megsült, két villa segítségével megfordítjuk, és a másik felét is pirosra sütjük, de már fedő nélkül. A fánkokat az olajból kiszedjük, papírtörülközőre rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, és még forrón porcukorral meghintjük. (Sütéskor csak keveset tegyünk egyszerre az olajba, mert a fánkok nagyra nőnek.)

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl gyümölcsjoghurt
  • 1 db narancs leve
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál reszelt narancshéj
  • 1 mokkáskanál só
  • olaj (a sütéshez)
  • tetejére kevés porcukor

Instrukciók

Ha ezt a receptet el akarod készíteni, érdemes ezt az oldalt is átnézni, ahol a fánk készítéshez olvashatsz tippeket!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 óra
10
Átlagérték: 10 (1 vote)
Értékelés: nincs