Gyümölcsös joghurtfánk recept |
|||||||
Gyümölcsös joghurtfánk receptje, elkészítéseA joghurtot mély tálba öntjük, és simára keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg habosra felvert tojásokat és a lisztet, majd belekeverjük a porcukrot, a sütőport és 2 evőkanál olajat. Végül narancslével és narancshéjjal ízesítjük. Az egészet addig keverjük, amíg egynemű massza nem lesz belőle. Mély serpenyőben vagy lábosban háromujjnyi olajat forrósítunk, amelybe evőkanállal adagolva, kis halmokat engedünk a már felforrósított olajba. Befedve sütjük az egyik oldalát. Ha a fánkok alsó fele megsült, két villa segítségével megfordítjuk, és a másik felét is pirosra sütjük, de már fedő nélkül. A fánkokat az olajból kiszedjük, papírtörülközőre rakjuk, hogy az a felesleges olajat felszívja, és még forrón porcukorral meghintjük. (Sütéskor csak keveset tegyünk egyszerre az olajba, mert a fánkok nagyra nőnek.) Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
InstrukciókHa ezt a receptet el akarod készíteni, érdemes ezt az oldalt is átnézni, ahol a fánk készítéshez olvashatsz tippeket! Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Túrós egérke receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kakaós szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Dunahullám receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||