Bazsalikomos csirke recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Bazsalikomos csirke receptje, elkészítése

Bazsalikomos csirkecomb

A csirkét (kb. 1,20 kg) feldaraboljuk és besózva 5-10 percre félrerakjuk. Utána a lisztben megforgatjuk a margarinban pirosra sütjük, majd lecsöpögtetve félrerakjuk. Visszamaradó zsírjában a megtisztított, fölaprított hagymát megpirítjuk. A paradicsompürét hozzáadjuk, a borral felöntjük. Megsózzuk, morzsolt bazsalikommal fűszerezzük és jól kiforraljuk. A csirkét a mártásba rakva pároljuk, majd mikor a hús puha, apróra vágott sonkát meg reszelt sajtot adunk hozzá, végül a tejföllel dúsítjuk. Párolt rizs illik hozzá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db csirke
  • 5 dkg margarin
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 dl bor (száraz fehér)
  • 1 evőkanál bazsalikom (szárított, őrölt)
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg sajt (edami)
  • 1 dl tejföl
  • izlés szerint
  • szükség szerint liszt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Heves megyei hírlap

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
5.6
Átlagérték: 5.6 (5 szavazat)
Értékelés: nincs