Köményes sajt recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Köményes sajt receptje, elkészítése

Serpenyőbe rakjuk a szétmorzsolt tehéntúrót és a vajat, majd kis lángon állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a túró és a vaj össze nem olvad. Ezután rászórjuk a fűszereket, és a lángról levéve összedolgozzuk. Tetszés szerinti formákba jó szorosan belenyomkodjuk, majd fóliával légmentesen lezárva, a hűtőszekrényben 3 napig érleljük. Csak ezután fogyasztjuk. Készíthető fokhagymával, törött borssal, kaporral, tárkonnyal ízlés szerint fűszerezve.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 mokkáskanál törött köménymag
  • 1 késhegynyi őrölt fehér bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság, lánykori gyűjtés

Elkészítés ideje30 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs