Alapanyagok: vaj felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A szalonnát és a sonkát kis kockákra vágom, és az olajon egy serpenyőben (kis lángon) megpirítom.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Pangasius tésztában
6.33333
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)

A vajat felolvasztjuk és hozzáadjuk a zöldcitrom reszelt héját és levét, levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra darabolt kaprot, snidlinget és petrezselyemzöldet.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Bő sós vízben kb. 12 percig főzzük a spagettit, leszűrjük, tálalóedényben melegen tartjuk. Megolvasztjuk a vajat, s 5 percig pároljuk benne a felengedett zöldbabot. A csülköt vagy sonkát vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk a sóval-borssal ízesített zöldbabhoz, ráöntjük a tejfölt, s lassú tűzön tovább főzzük. Tálaláskor ráöntjük a spagettire az így elkészített mártást.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A cukrot a tejben megolvasztjuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, aztán letakarjuk és kelesztjük. A liszthez hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd a felfuttatott élesztővel lágy tésztát készítünk. Jól kidolgozzuk, hozzáadjuk a ledarált, megfőzött csülökhúst, és meleg helyen kelesztjük.

Nancy képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (1 vote)

Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Összeforraljuk a tejszínt a kristálycukorral. A pudingport elkeverjük a tejjel és a tejszínhez öntve sűrű pudingot főzünk belőle. Hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és teljesen hagyjuk kihűlni.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Mézes aprósütik
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (2 szavazat)

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztot vajat, a langyos mézet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük, jól kidolgozzuk, és másnapig hűtőben állni hagyjuk. Másnap kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk (lisztezett deszkán dolgozzunk), tetszés szerinti formákat szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a tetejüket megkenjük tojássárgával.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Trüffel golyók
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (5 szavazat)

A csokoládét feldaraboljuk és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon megolvasztjuk, majd belekeverjük a porcukrot, és hozzáadjuk a tojássárgáját. A vajat megolvasztjuk és hozzákeverjük a csokoládéhoz. Hűvös helyen 3 órát pihentetjük, majd a masszából kis golyókat formálunk. Kakaóporba vagy porcukorba hempergetjük.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Eredeti Hortobágyi húsos palacsinta
9.18182
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (11 szavazat)

A kész paprikás csirkét a mártásából kiszedjük, majd kicsontozzuk, csontját, bőrét eltávolítjuk, finomlukú húsdarálón megdaráljuk. Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borsal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Vajból, lisztből világos rántást készítünk, és felengedjük levessel. Felolvasztjuk benne a darabokra vágott sajtot, majd leszűrjük. Ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és összeforraljuk. Petrezselyemmel, pirított sajtos kenyér szeletkékkel forrón tálaljuk.

Lisztes képe
Súgó megjelenítése
Dorozsmai Molnárponty házilag
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A pontyfilét hidegvízben alaposan megmossuk, tiszta ruhával leszárítjuk, sózzuk, szalonnával megtűzdeljük, zsemlemorzsába mártjuk, majd a felhasználásig félre tesszük. Rozsdamentes edénybe vajat hevitünk, beletesszük a finomra vágott (tisztitva kb. 10 deka)vöröshagymát, megpirítjuk, megszórjuk kalocsai rózsapaprikával, felengedjük hal-alaplével, sózzuk és beforraljuk.

Tartalom átvétel