Francia kenyér házilag recept |
|||||||
Francia kenyér házilag receptje, elkészítése30 dkg langyos, átszitált liszthez adjuk az élesztőt, az olajat és a mézet. Jól összekeverjük és hozzáöntünk annyi vizet, hogy sűrű kovászt kapjunk. Az így elkészült kovászt félretesszük, és 1 órán át kelni hagyjuk. Ez után adjuk hozzá a megmaradt lisztet és annyi langyos vizet, hogy jól formálható lágy tésztánk legyen. A tésztát addig dagasztjuk, amíg hólyagos nem lesz és nem ragad a kezünkhöz. 20-30 percig pihentetjük, majd kiolajozott és lisztezett tepsibe téve tovább pihentetjük 15-20 percig. Ez után előmelegített, 220 °C-os forró sütőben 40-50 percig sütjük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
JegyzetÉn nagyon ritkán sütök kenyeret, de nagyon sokan keresték és kérdezték, hogy hogyan lehet házilag finom kenyeret készíteni. Ezek a házilag elkészíthető kenyér receptek alapművek, szinte minden receptes oldalon megtalálhatók, így bátran merem ajánlani bárkinek ennek a receptnek a kipróbálását is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Burgonyás kenyér házilag III. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Burgonyás kenyér házilag I. receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Fehér kenyér házilag külön ... receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||