Pikáns oldalas recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Pikáns oldalas receptje, elkészítése

A mézből, mustárból, balzsamecetből, fehérborból, szójaszószból és a fűszerekből pácot készítünk, beleforgatjuk a földarabolt húst, egy napig érleljük. Egy kiolajozott tűzálló tálba beleszórjuk az alaposan megmosott krumplit (héjastúl!), mellévágjuk a fokhagymát és a hagymát, sózzuk, és 45 percig sütjük. Ekkor rárakjuk az oldalast is, és készre sütjük (közben megkenjük a páclével).

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 1⁄2 kg oldalas
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • kakukkfű
  • bors
  • 1 dl olaj
  • 1 kg apró szemű krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
8
Átlagérték: 8 (2 szavazat)
Értékelés: nincs