Alapanyagok: pulykamellfilé felhasználásával készült receptek: 1. oldal
A pulykamellet vékonyra szeletelve kissé kiverjük, sóval, borssal fűszerezzük. A szeleteket beszórjuk lereszelt sajttal és kimagozott meggyel. Szorosan feltekejük, és hústűvel vagy fogpiszkálóval a széleket zárjuk. Panírozzuk és olajban kisütjük. Krumplipürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.
|
|||
(6 szavazat) A pácanyagokat jól összekeverjük, belefektetjük a vékonyra vágott hússzeleteket. Többször megforgatva fél napig letakarva hűtőben pácoljuk. Lisztezve, kevés olajon hirtelen pirosra sütjük. Burgonyapüréval, zöldsalátával azonnal tálaljuk.
|
|||
(10 szavazat) A pulykahúst megmossuk, hártyás részeit és az inakat eltávolítjuk, majd a színhúst apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és a fele olajon aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, a tárkonylevéllel, és kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a ...
|
|||