Töltött saláta recept |
|||||||
Töltött saláta receptje, elkészítéseA két tojást megfőzzük. A salátalevelekből kiválasztunk 12 darabot a nagyobbakból, szűrőkanálban lemossuk, majd jól lecsepegtetjük. Egy edényben vizet forralunk, és a szűrőkanállal együtt 1-2 percre a gőz fölé tartjuk a salátát, hogy egy kicsit megereszkedjenek a levelek, és töltés közben ne törjenek össze. Pár darabot nem gőzölünk meg (fejenként 2-2 db tölteléket számolunk), és kibélelünk vele egy tálat. A többi - gőzölt - salátalevelet megtöltjük a kövekező töltelékkel: a túrót villával összetörjük, a főtt tojást a retket kockára vágjuk, összekeverjük a joghurttal, fűszerekkel, mustárral. A keveréket a salátalevelek közepére halmozzuk úgy, hogy a széleket rá tudjuk takarni, és az előkészített tálra ültetjük őket. Petrezselyemmel, hagymazölddel vagy ketchuppöttyökkel díszíthetjük a batyukat. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
JegyzetA túróból fogyókúra esetén soványat érdemes használni. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Májusi salátatál receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Kukoricás tojássaláta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Csaba kedvence receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||