Töltött saláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött saláta receptje, elkészítése

A két tojást megfőzzük. A salátalevelekből kiválasztunk 12 darabot a nagyobbakból, szűrőkanálban lemossuk, majd jól lecsepegtetjük. Egy edényben vizet forralunk, és a szűrőkanállal együtt 1-2 percre a gőz fölé tartjuk a salátát, hogy egy kicsit megereszkedjenek a levelek, és töltés közben ne törjenek össze. Pár darabot nem gőzölünk meg (fejenként 2-2 db tölteléket számolunk), és kibélelünk vele egy tálat. A többi - gőzölt - salátalevelet megtöltjük a kövekező töltelékkel: a túrót villával összetörjük, a főtt tojást a retket kockára vágjuk, összekeverjük a joghurttal, fűszerekkel, mustárral. A keveréket a salátalevelek közepére halmozzuk úgy, hogy a széleket rá tudjuk takarni, és az előkészített tálra ültetjük őket. Petrezselyemmel, hagymazölddel vagy ketchuppöttyökkel díszíthetjük a batyukat.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 12 db salátalevél
  • 1 csomag hónapos retek
  • 3 szál újhagyma
  • 20 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 1⁄2 kiskanál bazsalikom
  • 1⁄2 kiskanál citromfű
  • 1⁄2 kiskanál mentalevél
  • 1 kiskanál mustár
  • 1⁄2 doboz joghurt
  • izlés szerint

Jegyzet

A túróból fogyókúra esetén soványat érdemes használni.
Grillezéshez is tálalhatjuk a húsok mellé.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Diétás újság

Elkészítés ideje45 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs