Vegyes tiszai halászlé recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Vegyes tiszai halászlé receptje, elkészítése

A fél karikára vágott hagymát az olajban üvegesre sütjük. A megtisztított paprikát és paradicsomot apró darabokra vágva pár percig a hagymával együtt pároljuk. Hozzáadjuk a halászlé kockát, sót, borsot és végül a fűszerpaprikát, ezután vízzel felöntjük. Utána belerakjuk a megmosott és megtisztított apró halat és halfejet. Ezt 3-4 órán keresztül főzzük. Főzés után átpaszírozzuk - igény szerinti sűrűségre. Ezáltal kapunk egy halászlé alaplevet, amiben a ponty vagy harcsaszeleteket pár percig főzzük, és finom halászlevet kapunk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg tiszai apró hal és pontyfej
  • 1 dl olaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg pirospaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg paprika
  • 3 db halászlé kocka
  • izlés szerint ponty vagy harcsaszeletek
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint csípős paprika

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Észak-magyarország újság

Elkészítés ideje5 óra
5
Átlagérték: 5 (4 szavazat)
Értékelés: nincs