Vegyes tiszai halászlé recept |
|||||||
Vegyes tiszai halászlé receptje, elkészítéseA fél karikára vágott hagymát az olajban üvegesre sütjük. A megtisztított paprikát és paradicsomot apró darabokra vágva pár percig a hagymával együtt pároljuk. Hozzáadjuk a halászlé kockát, sót, borsot és végül a fűszerpaprikát, ezután vízzel felöntjük. Utána belerakjuk a megmosott és megtisztított apró halat és halfejet. Ezt 3-4 órán keresztül főzzük. Főzés után átpaszírozzuk - igény szerinti sűrűségre. Ezáltal kapunk egy halászlé alaplevet, amiben a ponty vagy harcsaszeleteket pár percig főzzük, és finom halászlevet kapunk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Kifli rakottas receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Lecsó télire receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Tavaszi vitamintál receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||