Receptek

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (2 szavazat)

A rukkolát megmossuk és lecsöpögtetjük. Az olajon kicsit megpirítjuk a bacont, hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát, az apróra darabolt fokhagymát, és a rozmaringleveleket. Pár percig pirítjuk, majd a tűzről levesszük, megöntözzük a balzsamecettel és ráöntjük a rukkolára.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lilahagyma lekvár
7.9
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.9 (10 szavazat)

A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és a cukrot világos barnára karamellizáljuk, majd rászórjuk a hagymát és 2-3 percig kevergetjük. Ezután ráöntjük a bort, az ecetet, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük tovább, amíg a folyadék teljesen elforr (kb. 10 perc). A végén mézzel ízesítjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Lilahagyma saláta
7.83333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (12 szavazat)

A lilahagymát megtisztítjuk, kettévágjuk és vékony szeletekre vágjuk. Salátalevet készítünk: a cukrot elkeverjük a vízben, ecettel és sóval ízesítjük, ráöntjük a hagymára és 1 éjszakát hűtőben érleljük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Jégsaláta kukoricával
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (4 szavazat)

A salátát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát, a vékony csíkokra vágott lilahagymát, majd összekeverjük az "olaszos" salátaöntet fűszerkeverékkel. (a fűszerkeveréket a leírás szerint összekeverjük: 7 evőkanál vízzel, 1 evőkanál ecettel és 3 evőkanál olajjal). Megszórhatjuk apróra vágott bazsalikommal is. A salátát azonnal fogyaszthatjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
7
Értékelés: nincs Átlagérték: 7 (1 vote)

A közepes nagyságú cukkíniket és a gombát szeletekre vágjuk, a lilahagymát felcikkezzük, a paprikákat nagyobb kockákra vágjuk, a paradicsomot pedig hatodoljuk. Az így előkészített zöldségeket váltakozva nyársra húzzuk, majd sóval, borssal és az aprított rozmaringgal fűszerezzük. Az olívaolajjal meglocsoljuk, és forró rostlapon pirosra sütjük.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
1
Értékelés: nincs Átlagérték: 1 (1 vote)

A húst vékony csíkokra vágjuk, és a szójamártásba forgatva hűtőszekrényben fél napig érleljük. A sajtot dobókocka nagyságú darabokra szabjuk. A salátát megmossuk, és leveleire szedjük. A paradicsomot négybe, a kaprot apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A hagymát karikákra vágjuk. A hús lecsöpögtetjük, és teflonserpenyőben két evőkanál olajon barnára sütjük, borssal és ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A mártáshoz a kemény tojássárgáját villával összetörjük, és a tejföllel vagy tejszínnel simára keverjük. Mustárral, porcukorral, sóval, borssal ízesítjük, és az ecetes tormával összekeverjük. A tálat néhány megmosott, leitatott salátalevéllel kibéleljük. Az egész kemény tojásokat hideg vízbe mártogatott késsel szépen felszeleteljük, a kemény tojásfehérjét apróra vágjuk. A kukoricát leszűrjük. ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (1 vote)

A savanyú káposztát hideg vízben megmossuk, majd leszűrjük. Felaprítjuk és keverőtálba tesszük. Az alma magházát kivágjuk. Felszeleteljük az almát, az uborkát, a zöld- és pirospaprikát. Hozzákeverjük a savanyúkáposztához. Ezután elkészítjük a salátalevet: a vízben elkeverjük a citromlevet, sóval kevés cukorral ízesítjük és őrölt borssal. Hozzákeverjük az olajat, majd a salátára öntjük. Az ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.5 (8 szavazat)

Elõször készítsük elő a vöröshagymát: hámozzuk meg, és vágjuk finomra. ( a tésztát előzőleg vegyük ki a fagyasztóból)
A felaprított hagymát tegyük egy lábasba 5 evőkanál olajjal. Pár percig erős lángon pirítsuk aranybarnára, majd csökkentsük a lángot. Adjunk hozzá még egy kis olajat, a finomra vágott fokhagymát és egy kis vizet.
Kb. 1 órán át, gyakori kevergetés mellett főzzük. Rendszeresen ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.77778
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.8 (9 szavazat)

A káposzta külső leveleit leszedjük. A káposztát káposztareszelőn lereszeljük, és kissé megsózzuk, majd jól összekeverjük. A hagymát tisztítás után nagyon finomra Összevágjuk, és ugyancsak megsózzuk. kb. 25 percig állni hagyjuk. Közben a tojás sárgát a mustárral kikeverjük, majd az olajat kezdetben csak cseppenként, később bátrabban belecsorgatva, sűrű majonézzé keverjük. Félidőben adjuk hozzá ...