Burgonyafőzelék recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Burgonyafőzelék receptje, elkészítése

Krumplifőzelék

A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és sós vízbe főni tesszük, hogy a víz éppen ellepje. Babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagyával ízesítjük. Amikor a puha, az olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, hozzáöntjük a tejfölt, és a burgonyához szűrjük, ha szükséges vízzel hígítjuk. Egyet forralunk rajta, a végén cukorral édesítjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 3 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • izlés szerint

Jegyzet

A receptet sok helyen krumlifözelék néven ismerik.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Márti mama

Elkészítés ideje30 perc
7.8
Átlagérték: 7.8 (15 szavazat)
Értékelés: nincs
csahje (nem ellenőrzött)
krumplifözelék recept

Kipróbáltam és mindenkinek ízlett! Mindenkinek ajánlom ezt az oldalt, ha receptre van szüksége! Zsike