Csirkemell szalonnagallérral recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Csirkemell szalonnagallérral receptje, elkészítése

A krémsajtot a zúzott fokhagymával, egy kevés sóval, őrölt borssal és a finomra vágott petrezselyemmel simára keverjük. A csirkemelleken egy éles késsel hosszú zsebet vágunk, és a fokhagymás sajtkrémmel (amit boursin néven is ismerünk) megtöltjük. A szeleteket gyengén besózzuk, majd mindegyiket 1-1 szalonnacsíkba göngyöljük. Tűzálló tálba vagy tepsibe rakosgatjuk, majd 220 fokra (légkeveréses sütőben 200 fok) előmelegített sütőbe toljuk, és 35 perc alatt puhára és ropogósra sütjük.
A tekercseket a tepsiből kiszedegetjük, a visszamaradt levet egy kevés vízzel simára kevert kukoricaliszttel besűrítjük. Burgonyapürével, párolt parajjal és a mártással körülöntve tálaljuk. Remekül illik mellé a Riceland hosszú szemű előgőzölt és vadrizs is.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors
  • 1 csomag petrezselyem zöldje
  • 8 szelet csirkemell filé
  • 8 szelet bacon
  • 5 dl csirkeleves
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál kukoricaliszt

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Népszabadság melléklete

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
2.33333
Átlagérték: 2.3 (6 szavazat)
Értékelés: nincs