Receptek ABC szerint: A, Á betűvel kezdődő receptek: 1. oldal
|
|
|
|
Tündüs, 2009, december 1 - 00:36
|
Az aszalt szilvát ha túl kemény, egy kevés vízben puhára főzzük. A pulykamellet kissé kiverjük, a széleit bevagdossuk, és a szeleteket egyenként besózva a megolajozott alufóliára tesszük. Mindegyikre 1-1 szelet sonkát meg sajtot fektetünk, majd a lecsöpögtetett aszalt szilvát is rárakva, szorosan föltekerjük. Egy lábasban vizet forralunk, kissé megsózzuk, és a tekercseket óvatosan beleengedjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 24 - 00:17
|
Vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot és a magházától megtisztított, felszeletelt almát. Meghintjük curryvel, és fedő alatt összepároljuk. Lábosban felforrósítjuk a maradék vajat, barnára pirítjuk rajta a csíkokra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az almás masszával.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, november 11 - 23:59
|
A megtisztított, jó puha almákat vékony szeletekre vágjuk, soronként porcukorral üvegtálba összerakjuk, közé hintjük a mazsolát, fél óráig állni hagyjuk, ezután jól összerázzuk, rummal meglocsoljuk és a vékonyra vágott mandulával megszórjuk. Vegyíthetünk hozzá vékony karikákra vágott, tisztított narancsot is.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 5 - 23:13
|
A zsemlét apró kockára vágjuk és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha puhára főtt, leszűrjük a levét. A levet ráöntjük a zsemlekockákra, majd az egészet együtt megdaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a tokaszalonna zsírján pirítjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 5 - 23:10
|
Lehetőleg a bélszín vékonyabb részét vásároljuk erre a célra. Minden hártyától, faggyútól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal megkenjünk, zsírpapírba csomagoljuk és 4-5 napig hűtőben érleljük. Megfelelő nagyságú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, a húst beletesszük, hogy az olaj félig ellepje, és erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 5 - 23:06
|
Érett, puha almát meghámozunk, vékony szeletekre vágjuk. A joghurtot mézzel habosra verjük és az almaszeletekre öntjük. Üvegtálba helyezzük, dióval megszórjuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, október 5 - 23:03
|
A burgonyát héjában megfőzzük és kockákra vágjuk. A szalonnát kockákra vágva üvegesre olvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és amikor pirulni kezd, megpaprikázzuk, végül beledobjuk a kockákra vágott burgonyát. Erős tűzön pirítjuk, és mikor már egész ropogós, világosbarna, ráütjük az előzőleg elhabart nyers tojásokat. Csak addig hagyjuk a tűzön, míg a tojás kocsonyássá nem vált.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, szeptember 22 - 22:32
|
Az avokádót megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy fél, kis fej reszelt vöröshagymát, a citromlevet, sóval, borssal ízesítjük, a tejfölt is hozzákeverjük és jól összeturmixoljuk. Pirítósra kenve ehetjük.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 11 - 22:54
|
A narancshéját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. Az almákat meghámozzuk. lereszeljük és a narancslével elkevert cukorral 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a narancshéjat és további 10 percig főzzük. Vanília aromával ízesítjük, lekötjük, szárazon dunsztoljuk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tündüs, 2009, augusztus 11 - 22:48
|
A nagyobb, savanykás almákat megmossuk és legyaluljuk. 5 kiló almapéphez 1 kg cukrot számítunk. A cukrot a vízzel sziruppá főzzük, és rummal ízesítjük, majd az almapéphez keverjük, Üvegekbe tömködjük, lekötjük, a helyére tesszük.
|
|
|
|
|
|