Alapanyagok: burgonya felhasználásával készült receptek: 1. oldal
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a tojássárgákat, a vanília kikapart belsejét (én vaníliás cukrot használtam) és porcukrot ízlés szerint. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krumplis-tojássárgás masszával. Ha szeretjük tehetünk bele mazsolát is.
|
|||
(1 vote) A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és ízesítjük pirospaprikával, őrölt borssal, sóval. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felönjtük annyí vízzel, hogy ellepje, majorannával és babérlevéllel ízesítjük, visszarakjuk a tűrre, és lassú lángon puhára főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és tojásszeletelővel karikákra vágjuk. |
|||
(10 szavazat) Olajon sűrűn kevergetve világosbarnára pirítjuk a tarhonyát. Hozzáadjuk a félbevágott kis fej vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felönjtük hidegvízzel. Megsózzuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, adhatunk hozzá 1 paradicsomot és 1 zöldpaprikát is. Fedő alatt kis lángon addig főzzük, amíg a tarhonya meg a burgonya meg nem puhult.
|
|||
(1 vote) A burgonyát héjában megfőzzük és kockákra vágjuk. A szalonnát kockákra vágva üvegesre olvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és amikor pirulni kezd, megpaprikázzuk, végül beledobjuk a kockákra vágott burgonyát. Erős tűzön pirítjuk, és mikor már egész ropogós, világosbarna, ráütjük az előzőleg elhabart nyers tojásokat. Csak addig hagyjuk a tűzön, míg a tojás kocsonyássá nem vált.
|
|||
(15 szavazat) Nagyon egyszerű és finom. A neve: Rakott cucc. Egy átlagos nagyságú tepsit kizsírozunk, majd a sertéscombot fel szeleteljük (ne túl vastagra), és a tepsibe szépen egymás mellé helyezzük a szeleteket. A paprikát, burgonyát, gombát (ha nincs össze darabolva) feldaraboljuk, és ezeket a sertéscombra rakjuk(burgonya, paprika, gomba). Ezt az eljárást ismét megcsináljuk, az előzőre ráhelyezve.
|
|||
(16 szavazat) A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és sós vízbe főni tesszük, hogy a víz éppen ellepje. Babérlevéllel, vöröshagymával, fokhagyával ízesítjük. Amikor a puha, az olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk, hozzáöntjük a tejfölt, és a burgonyához szűrjük, ha szükséges vízzel hígítjuk. Egyet forralunk rajta, a végén cukorral édesítjük. |
|||
(24 szavazat) A brokkolit annyi vízben, hogy ellepje puhára főzzük, a vízbe tesszük még egy kis fej hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és felforraljuk. Őrölt szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges hígíthatjuk. |
|||
(11 szavazat) A hagymát apróra vágjuk és forró olajban megdinszteljük, levesszük a tűzről megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst, és visszarakjuk a tűzre. Ízesítjük őrölt köménnyel, fokhagymával, gulyáskrémmel, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és lassű tűzön főzzük. |
|||
(26 szavazat) A krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, burgonyatörőn átnyomjuk. Kihűtjük és hozzáadjuk a lisztet, olajat, tojást és izlés szerint sót. |
|||
(13 szavazat) A burgonyát megmossuk. Sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, forrón megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A hagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A burgonyát felkarikázzuk, és egy mély tálba rétegesen lerakjuk a hagymával. Minden réteget sózunk, borsozunk. A tetejére hagyma kerüljön. Az ecetet összekeverjük az olajjal, és kézi habverővel simára keverjük.
|
|||
- 1
- 2
- 3
- 4
- következő ›
- utolsó »