Tojásos burgonya leves recept |
|||||||
Tojásos burgonya leves receptje, elkészítéseA hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és ízesítjük pirospaprikával, őrölt borssal, sóval. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felönjtük annyí vízzel, hogy ellepje, majorannával és babérlevéllel ízesítjük, visszarakjuk a tűrre, és lassú lángon puhára főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és tojásszeletelővel karikákra vágjuk. Mikor a burgonya puha hozzáadjuk a liszttel elkvert tejfölt, ízlés szerinti vízzel felhígítjuk, felforraljuk és a végén hozzáadjuk a tojáskarikákat, óvatosan összekeverjük. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Tejfölös csirkepaprikás receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Tejfölös csirkecomb receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Hajdúkáposzta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
2010, november 17 - 09:04
#2 A tojásos burgonyaleves nagyon finom lett
Tegnap megfőztem, és nagyon finom lett, KÖSZÖNÖM a receptet!
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Csak dicsérni tudom, finom!