Tojásos burgonya leves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tojásos burgonya leves receptje, elkészítése

Tojásos krumpli leves

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről és ízesítjük pirospaprikával, őrölt borssal, sóval. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, felönjtük annyí vízzel, hogy ellepje, majorannával és babérlevéllel ízesítjük, visszarakjuk a tűrre, és lassú lángon puhára főzzük. Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és tojásszeletelővel karikákra vágjuk. Mikor a burgonya puha hozzáadjuk a liszttel elkvert tejfölt, ízlés szerinti vízzel felhígítjuk, felforraljuk és a végén hozzáadjuk a tojáskarikákat, óvatosan összekeverjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 fej hagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 50 dkg burgonya
  • 4 db főtt tojás
  • 2 db babérlevél
  • 1 kiskanál majoranna
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • izlés szerint pirospaprika
  • izlés szerint
  • izlés szerint őrölt bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

keresztapa

Elkészítés ideje45 perc
10
Átlagérték: 10 (1 vote)
Értékelés: nincs
pehhes
pehhes képe
Offline
Regisztrált: 2011-07-06
Pontjai: 4
Tojásos burgonya leves recept

Csak dicsérni tudom, finom!

Számporné Árvai Anita (nem ellenőrzött)
A tojásos burgonyaleves nagyon finom lett

Tegnap megfőztem, és nagyon finom lett, KÖSZÖNÖM a receptet!