Lencsés saláta recept

Tomi képe
Súgó megjelenítése

Lencsés saláta receptje, elkészítése

Kiválogatjuk a lencsét, alaposan megmossuk, és leöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobunk egy fej vöröshagymát, megsózzuk, és nagyon kis lángon puhára főzzük. Még melegen öntjük hozzá az ecetet, a cukrot. Hagyjuk kihűlni. Ezután leszűrjük, a hagymafejet kidolbjuk belőle, és belereszelünk egy másik fej nyers hagymát. Összekeverjük a tejföllel és a főtt sonkával.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 20 dkg lencse
  • 2 fej vöröshagyma
  • izlés szerint cukor
  • 1 doboz tejföl
  • 10 dkg apróra vágott füstölt sonka
  • ecet

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
6.33333
Átlagérték: 6.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs