Részeg csirke sajttal recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Részeg csirke sajttal receptje, elkészítése

A csirkecombot megmosunk, kettévágjuk, szárazra töröljük. A vajat nagyobb lábasban felforrósítjuk, és a combokat mindkét oldalán elősütjük. A húsleveskockát rámorzsoljuk a combokra, és takarék lángon készre sütjük. Közben a bort hozzá öntjük 3-4 részletben. Ha kész, egy tűzálló tálba szedjük, a visszamaradt boros húslébe elkeverjük a tejfölt, kevés szerecsendióval fűszerezzük, és összekeverjük a megreszelt sajttal. Ráöntjük a csirke tetejére, előmelegített sütőbe tesszük, és csak addig hagyjuk benne, amíg a sajt rá nem olvad.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 6 db csirkecomb
  • 10 dkg vaj
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 dl bor (száraz fehér)
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg sajt
  • izlés szerint szerecsendió

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Régi újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
5.28571
Átlagérték: 5.3 (7 szavazat)
Értékelés: nincs