Karamellás karalábé recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Karamellás karalábé receptje, elkészítése

A karalábét kisujjnyi csíkokra vágom, és forró margarinon átforgatom, sóval, kevés vízben puhára párolom. Szűrőkanálba rakom és lecsöpögtetem. A cukrot rózsaszínűre pirítom, felöntöm a karalábé főzőlevével, és kavargatva sűrűre főzöm. A karalábét belerakom, és petrezselyemzöldet szórok rá.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db karalábé (zsenge)
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukor
  • izlés szerint petrezselyemzöld

Jegyzet

Amikor a gyerekeim 3-4 évesek voltak, akkor csináltam ilyet nekik.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Elkészítés nehézsége alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje30 perc
0
Még nincs értékelve
Értékelés: nincs