Sangria recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sangria receptje, elkészítése

A gondosan megmosott narancsot és citromot – héjastól - vékonyan felszeleteljük, hozzáadjuk a lecsepegtetett vagy felengedett, kisebb kockákra vagy ugyancsak vékony szeletekre vágott hámozott őszibarackot, megöntözzük a konyakkal és a likőrrel (aki édesszájú, cukrot is tehet rá), lefedjük, szobahőmérsékleten néhány órán át érleljük. Később felöntjük a borral, azzal is érleljük – de most már hűvösre tesszük – és fogyasztáskor hozzáöntjük a jól behűtött pezsgőt (szódavizet) is. Jégkockával kínáljuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 2 db narancs
  • 2 db citrom
  • 400 g őszibarack (befőtt v. mélyhűtött is lehet)
  • 5 cl konyak
  • 5 cl triplisec
  • 14 dl bor (félédes vörös)
  • 7 dl pezsgő (félédes)
  • ízlés szerint porcukor

Instrukciók

A triplisec helyett használhatunk maraschinot is.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

lánykori gyűjtés

Elkészítés ideje1 óra
5
Átlagérték: 5 (2 szavazat)
Értékelés: nincs