Sangria recept |
|||||||
Sangria receptje, elkészítéseA gondosan megmosott narancsot és citromot – héjastól - vékonyan felszeleteljük, hozzáadjuk a lecsepegtetett vagy felengedett, kisebb kockákra vagy ugyancsak vékony szeletekre vágott hámozott őszibarackot, megöntözzük a konyakkal és a likőrrel (aki édesszájú, cukrot is tehet rá), lefedjük, szobahőmérsékleten néhány órán át érleljük. Később felöntjük a borral, azzal is érleljük – de most már hűvösre tesszük – és fogyasztáskor hozzáöntjük a jól behűtött pezsgőt (szódavizet) is. Jégkockával kínáljuk. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
InstrukciókA triplisec helyett használhatunk maraschinot is. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Spanyol bólé receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Limoncello receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Martini receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||