Burgonyaropogós recept

Tomi képe
Súgó megjelenítése

Burgonyaropogós receptje, elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk, megfűszerezzük, és 10 percig állni hagyjuk. Morzsával meghintett gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis hengereket vágvva belőle, a morzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban körös-körül ropogós pirosra sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg főtt, áttört burgonya (tisztán mérve)
  • 1 db tojás (csak a sárgája)
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • csipetny szerecsendió
  • a deszkára zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Elkészítés nehézsége alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Elkészítés nehézsége alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje45 perc
5
Átlagérték: 5 (8 szavazat)
Értékelés: nincs