Szendvicstorta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Szendvicstorta receptje, elkészítése

Szendvics torta

A rozscipót éles késsel tortaszerűen rétegekre vágjuk, és mindegyik kerek lap tetejét megkenjük vajjal. Többféle felvágott is használhatunk (izlés szerint: sonka, kolbász, szalámi) A felsorolt alapanyagokkal az egymásra helyezett rétegeket ízlés szerinti sorrendben megtöltjük. A kész cipót tekerjük fóliába, néhány órára tegyük a hűtőbe, s egy nehezékkel kicsit préseljük le.
Fogyasztáskor tortaszerűen szeleteljük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db rozscipó
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg felvágott
  • 1 doboz halkonzerv (olajos)
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg túró
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipetny pirospaprika
  • 2 evőkanál tejföl
  • izlés szerint köménymag
  • izlés szerint

Instrukciók

Az alábbi anyagok a körözöthöz kellenek:
10 dkg túró, 1 fej hagyma, 1 csipet pirospaprika, 2 evőkanál tejföl, köménymag és só.

Én a halat kihagytam belőle, de ízlés szerint tölthetünk bele akár májkrémet, főtt tojást, főtt sonkát is, mindenki saját ízlése, fantáziája szerint.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

Meglepetés újság

Elkészítés ideje1 óra
5.14286
Átlagérték: 5.1 (7 szavazat)
Értékelés: nincs