Szőlős-gombás sertéscomb ragu recept |
|||||
Szőlős-gombás sertéscomb ragu receptje, elkészítéseA sertéscombról eltávolítjuk az inas, zsíros és hártyás részeket, a színhúst csíkokra vágjuk. Felforrósítunk egy vastag aljú rozsdamentes edényt, és zsiradék használata nélkül kifehérítjük benne a húsokat. Amikor teljesen kifehéredett, és engedett elegendő vizet és saját zsiradékot, fedő alatt takaréklángon elkezdjük a párolást. Megvárjuk, amíg a saját szaft kitisztul (kb. fél óra), ekkor adjuk hozzá a fűszereket: sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot, ázsiai citromfüvet és apróra vágott, friss petrezselyemzöldet. A fűszerekkel tovább pároljuk (kb. 10 perc), majd felöntjük a száraz fehérborral, hozzádajuk a szeletelt gombát, és készre pároljuk a húst. Ezután hozzáadjuk a kimagozott, félbevágott szőlőszemeket, és tovább pároljuk, amíg a szőlő megpuhul. A ragu szaftjához hozzáadjuk a tejszínt, besűrítjük a kukoricakeményítővel. Ezt a mártást öntjük tálaláskor a ragura illetve a köretre. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
InstrukciókLényeges, hogy olyan edényben készítsük, amely alkalmas a zsiradékmentes sütésre! Ha nincs vastag aljú edényünk, használjunk lángelosztót. A fehérítés alatt ne fedjük be a húst. Először nyomjuk az edény aljához, majd mikor fellazul, forgassuk meg, hogy egységesen minden oldalról kifehéredjenek a csíkok. Ebben a fázisban semmiképpen ne adjunk sót és fűszereket a húshoz, ekkor lesz ízletes, lédús az étel. Ízlés szerint változthatjuk a fűszerezést, illetve a bor, a gomba és a szőlő mennyiségét. Párolás közben víz hozzáadásával növelhetjük a szaft mennyiségét. A szaft besűrítéséhez deciliterenként 5-6 g kukorica keményítő szükséges. JegyzetSiteAdmin: Köszönjük a beküldött receptet! Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Vincellér szelet receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Almás sertéscomb receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sárgabarackleves receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||