Szőlős-gombás sertéscomb ragu recept

szekeresm képe
Súgó megjelenítése

Szőlős-gombás sertéscomb ragu receptje, elkészítése

Szőlős-gombás sertéscomb ragu

A sertéscombról eltávolítjuk az inas, zsíros és hártyás részeket, a színhúst csíkokra vágjuk. Felforrósítunk egy vastag aljú rozsdamentes edényt, és zsiradék használata nélkül kifehérítjük benne a húsokat. Amikor teljesen kifehéredett, és engedett elegendő vizet és saját zsiradékot, fedő alatt takaréklángon elkezdjük a párolást. Megvárjuk, amíg a saját szaft kitisztul (kb. fél óra), ekkor adjuk hozzá a fűszereket: sót, borsot, kakukkfüvet, bazsalikomot, ázsiai citromfüvet és apróra vágott, friss petrezselyemzöldet. A fűszerekkel tovább pároljuk (kb. 10 perc), majd felöntjük a száraz fehérborral, hozzádajuk a szeletelt gombát, és készre pároljuk a húst. Ezután hozzáadjuk a kimagozott, félbevágott szőlőszemeket, és tovább pároljuk, amíg a szőlő megpuhul. A ragu szaftjához hozzáadjuk a tejszínt, besűrítjük a kukoricakeményítővel. Ezt a mártást öntjük tálaláskor a ragura illetve a köretre.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 60 dkg sertéscomb
  • 1 dl fehérbor
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg fehér szőlő
  • 1 dl tejszín
  • szükség szerint kukorica keményítő
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint kakukkfű
  • izlés szerint bazsalikom
  • izlés szerint ázsiai citromfű
  • izlés szerint petrezselyemzöld

Instrukciók

Lényeges, hogy olyan edényben készítsük, amely alkalmas a zsiradékmentes sütésre! Ha nincs vastag aljú edényünk, használjunk lángelosztót.

A fehérítés alatt ne fedjük be a húst. Először nyomjuk az edény aljához, majd mikor fellazul, forgassuk meg, hogy egységesen minden oldalról kifehéredjenek a csíkok. Ebben a fázisban semmiképpen ne adjunk sót és fűszereket a húshoz, ekkor lesz ízletes, lédús az étel.

Ízlés szerint változthatjuk a fűszerezést, illetve a bor, a gomba és a szőlő mennyiségét. Párolás közben víz hozzáadásával növelhetjük a szaft mennyiségét. A szaft besűrítéséhez deciliterenként 5-6 g kukorica keményítő szükséges.

Jegyzet

SiteAdmin: Köszönjük a beküldött receptet!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.5
Átlagérték: 8.5 (2 szavazat)
Értékelés: nincs