Almakocsonya recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Almakocsonya receptje, elkészítése

A meghámozott, apró szeletekre vágott almát a cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával, a fahéjjal, szegfűszegel ízesítve puhára főzzük. Közben a zselatint a hideg gyümölcslében (kompótlé, narancs vagy alma ivólé) feolodjuk, és a puhára főzött gyümölccsel összekeverjük. Őzgerinc formába öntjük, lehűtjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 db citrom
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 5 db szegfűszeg
  • 2 evőkanál zselatin
  • 1 1⁄2 dl hideg gyümölcslé (zselatinhoz)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

főzős műsor

Elkészítés ideje45 perc
9
Átlagérték: 9 (1 vote)
Értékelés: nincs