Almás pite Piri mama módra recept |
|||||||
Almás pite Piri mama módra receptje, elkészítéseA lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzáadom a tojások sárgáját, az élesztőt, a sütőport, a tejfölt, a sót és jól összedolgozom. Az almát lereszelem, a cukorral és fahéjjal megpárolom, addig amíg a leve teljesen elfő. A tésztát két lapban elnyújtom, az alsó lapot megszórom darált dióval, vagy morzsával, rárakom a kihűlt almát, ráteszem a másik lapot. A tetejét megkenem tejjel, vagy tojással, megszurkálom villával, közepesen meleg sütőben megsütöm. A porcukrot gőz fölött a tojás fehérjével összekeverem és a félig kihűlt tészta tetejére kenem. Olvasztott csokoládéval megcsepegtethetjük a tetejét. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Kuglóf receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Horthy diós receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sajtos keksz receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||