Almás pite Piri mama módra recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Almás pite Piri mama módra receptje, elkészítése

Almás pite Piri mama módra

A lisztet a margarinnal elmorzsolom, hozzáadom a tojások sárgáját, az élesztőt, a sütőport, a tejfölt, a sót és jól összedolgozom. Az almát lereszelem, a cukorral és fahéjjal megpárolom, addig amíg a leve teljesen elfő. A tésztát két lapban elnyújtom, az alsó lapot megszórom darált dióval, vagy morzsával, rárakom a kihűlt almát, ráteszem a másik lapot. A tetejét megkenem tejjel, vagy tojással, megszurkálom villával, közepesen meleg sütőben megsütöm. A porcukrot gőz fölött a tojás fehérjével összekeverem és a félig kihűlt tészta tetejére kenem. Olvasztott csokoládéval megcsepegtethetjük a tetejét.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 2 1⁄2 dkg élesztő
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 doboz tejföl (kisdoboz)
  • csipetny
  • 2 kg alma (töltelékhez)
  • 20 dkg cukor (töltelékhez)
  • izlés szerint őrölt fahéj (töltelékhez)
  • 20 dkg porcukor (tetejére)
  • 2 db tojás fehérje (tetejére)
  • izlés szerint főzőcsoki (tetejére)
  • izlés szerint darált dió (szóráshoz)
  • izlés szerint tojás vagy tej a süti megkenéséhez

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Piri mama

Elkészítés ideje2 óra
7.11111
Átlagérték: 7.1 (9 szavazat)
Értékelés: nincs