Sajtos keksz recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sajtos keksz receptje, elkészítése

Sós sajtos keksz

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sajtot a tojássárgákat, a sütőport, sóval, borssal ízesítjük. Nem kell pihentetni, azonnal dolgozhatunk vele. Vékonyra kinyújtjuk (kb. 3-4 mm vastagra), és tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle: pogácsa, rudak… stb.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk magokkal (én füstölt sajtot használtam, mert a családom nincs oda a magvakért), előmelegített sütőben sütjük.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt vegyesen)
  • 3 db tojássárgája
  • 1 kiskanál
  • 1 kiskanál sütőpor
  • izlés szerint őrölt bors
  • 1 db tojás (tetejére)
  • izlés szerint reszelt sajt (tetejére)
  • izlés szerint szezámmag, köménymag (tetejére)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
7.33333
Átlagérték: 7.3 (3 szavazat)
Értékelés: nincs
SiteAdmin
SiteAdmin képe
Offline
Regisztrált: 2008-07-28
Pontjai: 4763
Ajánlom mindenkinek!

Régebben kapható volt egy sós süti, talán kvekers néven futott, kellemes füstölt sajtos ízesítésű, lóhere és egyéb mintás kis kekszdarabok voltak benne - Ez a sajtos keksz engem erre emlékeztetett, nagyon fiom, javaslom mindenkinek!