Mustáros krinolinsaláta recept |
|||||||
Mustáros krinolinsaláta receptje, elkészítéseA hagymát meghámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk és megsózzuk, jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk. Közben hideg vízbe tesszük a (kb. 30 dkg) krinolint, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben. Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól összekeverjük, majd a cukorral és a borssal fűszerezzük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól vékony szeletekre vágjuk. Az ecetes-mustáros öntettel meglocsoljuk, és azonnal összekeverjük, hogy az almaszeletek ne barnuljanak meg. Ezután hozzáadjuk a hagymát. A krinolint a forró vízből kivéve, a bőrét óvatosan lenyúzzuk, és először hosszában félbevágva, majd vékony félkarikákra metéljük. Még melegen összekeverjük a saláta többi hozzávalóival. Megvárjuk, amíg kihűl, ezután befedve legalább fél napra a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt ismét átkeverjük, és pirított kenyérszeletkékkel tesszük az asztalra. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Vlaski saláta receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Virsli saláta receptje, elkészítéseHasonló kategóriák alapján: Hússaláta receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||