Mustáros krinolinsaláta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Mustáros krinolinsaláta receptje, elkészítése

A hagymát meghámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk és megsózzuk, jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk. Közben hideg vízbe tesszük a (kb. 30 dkg) krinolint, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben. Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól összekeverjük, majd a cukorral és a borssal fűszerezzük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól vékony szeletekre vágjuk. Az ecetes-mustáros öntettel meglocsoljuk, és azonnal összekeverjük, hogy az almaszeletek ne barnuljanak meg. Ezután hozzáadjuk a hagymát. A krinolint a forró vízből kivéve, a bőrét óvatosan lenyúzzuk, és először hosszában félbevágva, majd vékony félkarikákra metéljük. Még melegen összekeverjük a saláta többi hozzávalóival. Megvárjuk, amíg kihűl, ezután befedve legalább fél napra a hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt ismét átkeverjük, és pirított kenyérszeletkékkel tesszük az asztalra.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 1 db krinolin
  • 2 db alma
  • 2 fej lilahagyma
  • 5 evőkanál borecet
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • izlés szerint
  • izlés szerint cukor
  • izlés szerint bors (törött)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Hasonló kategóriák alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi Nők Lapja

Elkészítés ideje45 perc
5.75
Átlagérték: 5.8 (8 szavazat)
Értékelés: nincs