Tojásleves recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Tojásleves receptje, elkészítése

Tojás leves

Az olajon sötét zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, levesszük a tűzről és rászórjuk a pirospaprikát, felengedjük vízzel, és sóval, borssal, babérlevéllel, kisebb fej vöröshagymával ízesítjük, kb. 10 percig lassú lángon főzzük, majd óvatosan beleütjük a nyers tojásokat. További 10 percig főzzük, hozzáadjuk a tejfölt, egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk. A tetejére szórhatunk levesgyöngyöt, vagy pirított zsemlekockát.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Egyéb infók

Forrás

Márti mama

Elkészítés ideje30 perc
6.44444
Átlagérték: 6.4 (9 szavazat)
Értékelés: nincs