Hortobágyi húsos palacsinta recept |
|||||||
Hortobágyi húsos palacsinta receptje, elkészítéseA húsból sima pörköltet készítek: az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, mikor kész hozzaadom a kockákra vágott húst, pirospaprikával, sóval, őrölt borssal ízesítem. Fedő alatt puhára párolom. Mikor a hús puha kiszedem, ledarálom, annyi pörkölt levet adva hozzá, hogy kenhető legyen. A maradék pörkölt szaftot tejföllel és liszttel behabarom. A palacsintákat megkenem a hús-masszával, majd feltekerem, és tepsibe rakom, szorosan egymás mellé, a végén leöntöm a tejfölös mártással. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt átsütöm. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Töltött, rántott palacsinta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Sonkás-gombás palacsinta receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Káposztás palacsinta rolád receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||