Hortobágyi húsos palacsinta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Hortobágyi húsos palacsinta receptje, elkészítése

Hortobágyi húsos palacsinta

A húsból sima pörköltet készítek: az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinsztelem, mikor kész hozzaadom a kockákra vágott húst, pirospaprikával, sóval, őrölt borssal ízesítem. Fedő alatt puhára párolom. Mikor a hús puha kiszedem, ledarálom, annyi pörkölt levet adva hozzá, hogy kenhető legyen. A maradék pörkölt szaftot tejföllel és liszttel behabarom. A palacsintákat megkenem a hús-masszával, majd feltekerem, és tepsibe rakom, szorosan egymás mellé, a végén leöntöm a tejfölös mártással. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt átsütöm.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 20 db sós palacsinta
  • 50 dkg sertés hús (lehet csirke is)
  • 1 db hagyma
  • 6 evőkanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • izlés szerint pirospaprika

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet - szakácskönyv

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8
Átlagérték: 8 (15 szavazat)
Értékelés: nincs