Töltött, rántott palacsinta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Töltött, rántott palacsinta receptje, elkészítése

Töltött rántott palacsinta

A húst ledaráljuk. A forró olajban megdinsztelem a hagymát, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a darált húst. Sóval, borssal ízesítem. Először nagy lángon megpirítom, majd fedő alatt kevés víz hozzáadásával puhára párolom, a végén hozzákeverem a tejfölt.
Az előzőleg megsütött sós palacsinták közepére 1-2 evőkanálnyit rakok a húsos töltelékből, és, mint a töltött káposztánál összehajtogatom. Ezután lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában megforgatom, és bő forró olajban pirosra sütöm. Tartármártással kínálom.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 15 db sós palacsinta
  • 50 dkg hús
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • izlés szerint pirospaprika
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors
  • szükség szerint liszt
  • szükség szerint tojás
  • szükség szerint zsemlemorzsa
  • szükség szerint olaj a sütéshez

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 óra
7.02439
Átlagérték: 7 (41 szavazat)
Értékelés: nincs