Sonkás-gombás palacsinta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Sonkás-gombás palacsinta receptje, elkészítése

Sonkás gombás palacsinta

A gombát megtisztítom, kevés olajon megpárolom, sóval, borssal ízesítem. Mikor a levét elfőtte rászórom a lisztet, és 4 evőkanál tejföllel összekavarom.
A palacsintára rakok egy szelet sonkát, erre rákenem a gombát és feltekerem. A tojássárgáját összekeverem a maradék tejföllel és rásimítom a palacsintákra. Reszelt sajttal megszórom, és előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt átsütöm.
A lányom miatt szoktam gomba nélkülit is csinálni, ekkor a gomba helyett egy szelet sajtot teszek a sonkára, és így tekerem fel a palacsintát.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 20 db sós palacsinta
  • 50 dkg gomba (champion)
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl
  • 20 szelet gépsonka
  • 1 db tojássárgája
  • izlés szerint sajt (a tetejére)
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.57143
Átlagérték: 8.6 (7 szavazat)
Értékelés: nincs