Kifli rakottas recept |
|||||||
Kifli rakottas receptje, elkészítéseApró kockákra vágjuk, ropogósra sütjük a füstölt szalonnát, majd a pörcöket kiszedjük. Zsírjában megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával és belerakjuk a paradicsomot meg a zöldpaprikát. Fedő alatt kis lángon 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Egy kissé megsózzuk, borsozzuk, csipetnyi majorannával is ízesíthetjük, és 5 percig pároljuk. Közben karikákra vágjunk a kiflit, és megöntözzük annyi tejjel, hogy megpuhuljon, de ne legyen lucskos. Felét egy kiolajozott mély tűzálló tálba terítjük, és rásimítjuk a gombapörköltet. Kirakjuk a karikákra vágott virslivel, és megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal. Tetejére halmozzuk a maradék kiflit, és az egészet leöntjük a tejföl, a tojássárga meg 5 dkg reszelt sajt keverékével. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje halványrózsaszínű nem lett, a tejfölt a kifli magába nem szívta. Közvetlenül tálalás előtt hintjük rá a szalonnapörcöket. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
InstrukciókKifli helyett zsemle is használható. Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Szentesi húsos csusza receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Tojástokány receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Dorozsmai Molnárponty receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||