Kifli rakottas recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Kifli rakottas receptje, elkészítése

Rakott kifli

Apró kockákra vágjuk, ropogósra sütjük a füstölt szalonnát, majd a pörcöket kiszedjük. Zsírjában megpirítjuk a kockákra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával és belerakjuk a paradicsomot meg a zöldpaprikát. Fedő alatt kis lángon 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Egy kissé megsózzuk, borsozzuk, csipetnyi majorannával is ízesíthetjük, és 5 percig pároljuk. Közben karikákra vágjunk a kiflit, és megöntözzük annyi tejjel, hogy megpuhuljon, de ne legyen lucskos. Felét egy kiolajozott mély tűzálló tálba terítjük, és rásimítjuk a gombapörköltet. Kirakjuk a karikákra vágott virslivel, és megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal. Tetejére halmozzuk a maradék kiflit, és az egészet leöntjük a tejföl, a tojássárga meg 5 dkg reszelt sajt keverékével. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje halványrózsaszínű nem lett, a tejfölt a kifli magába nem szívta. Közvetlenül tálalás előtt hintjük rá a szalonnapörcöket.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 10 dkg szalonna (füstölt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 40 dkg gomba
  • 5 db kifli
  • 1 dl tej
  • olaj
  • 4 db virsli
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás (csak a sárgája)
  • izlés szerint pirospaprika
  • izlés szerint majoranna
  • izlés szerint
  • izlés szerint bors

Instrukciók

Kifli helyett zsemle is használható.

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

újság

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
4.625
Átlagérték: 4.6 (8 szavazat)
Értékelés: nincs