Kókuszos torta recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Kókuszos torta receptje, elkészítése

Kókuszos torta (bounty torta)

A tojások fehérjét szétválasztjuk, a fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként hozzáadjuk a vizet. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelet kapcsos tortaformában, előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 30-40 perc). Közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és összekeverjük 2 dl tejszínnel, és hűlni hagyjuk. A megsült, kihűlt piskótát kétharmad, egyharad arányban elvágjuk. A kisebb rész lesz a torta alapja, a nagyobb részt apró darabokra vágjuk. A kihűlt csokis tejszínt felverjük, a maradék 4 dl tejszínt is kemény habbá verjük a habfixáló hozzáadásával. Összekeverjük a kétféle keményre vert tejszínhabot, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a piskóta darabokat. A tortaalapot egy csatos formába tesszük, és erre simítjuk a masszát, a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 4 db tojás
  • 24 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál víz
  • csipetny
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 6 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 db fehér csokoládé

Instrukciók

A tejszín helyett én hulalát használtam.

Jegyzet

A kókuszos tortát a gyerkőcök szülinapjára készítettem, amikor megkóstoltuk, szinte mindenki egyszerre kiáltott fel: Ez tiszta Bounty!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

internet

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
8.16667
Átlagérték: 8.2 (6 szavazat)
Értékelés: nincs