Forgácsfánk recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Forgácsfánk receptje, elkészítése

A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, egykanálnyi citromlevet és a reszelt citromhéjat. Megsózzuk , ezután a lisztet is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán tanácsos dolgozni! A tésztát egy cipóba formálva késfok vékonyra kinyújtjuk, majd lisztbe mártott derelyemetszővel hosszúkás rudakat vágunk belőle. A derelyemetszővel a tészta közepén és hosszában szabálytalan alakzatokban bevagdossuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Minél több helyen vagdossuk be a nyers tésztát, annál változatosabb formájú lesz a forgácsfánk. Egyforma alakzatokat is készíthetünk belőle. A megsült fánkokat papírtörülközőn lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, majd vaníliás cukorral meghintjük. Egy evőkanálnyi rummal ízesített baracklekvárral érdemes megkenni és tálalni.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 30 dkg liszt (finom)
  • 3 db tojás (csak a sárgája)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 db citorm
  • 1 csipetny
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • izlés szerint lekvár (sárgabarack)
  • izlés szerint rum
  • szükség szerint olaj (a sütéshez)

Instrukciók

Ha ezt a receptet el akarod készíteni, érdemes ezt az oldalt is átnézni, ahol a fánk készítéshez olvashatsz tippeket!

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

szakácskönyv

Elkészítés ideje1 1⁄2 óra
4.6
Átlagérték: 4.6 (10 szavazat)
Értékelés: nincs