Forgácsfánk recept |
|||||||
Forgácsfánk receptje, elkészítéseA tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, egykanálnyi citromlevet és a reszelt citromhéjat. Megsózzuk , ezután a lisztet is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Lisztezett deszkán tanácsos dolgozni! A tésztát egy cipóba formálva késfok vékonyra kinyújtjuk, majd lisztbe mártott derelyemetszővel hosszúkás rudakat vágunk belőle. A derelyemetszővel a tészta közepén és hosszában szabálytalan alakzatokban bevagdossuk, és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Minél több helyen vagdossuk be a nyers tésztát, annál változatosabb formájú lesz a forgácsfánk. Egyforma alakzatokat is készíthetünk belőle. A megsült fánkokat papírtörülközőn lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, majd vaníliás cukorral meghintjük. Egy evőkanálnyi rummal ízesített baracklekvárral érdemes megkenni és tálalni. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
InstrukciókHa ezt a receptet el akarod készíteni, érdemes ezt az oldalt is átnézni, ahol a fánk készítéshez olvashatsz tippeket! Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Farsangi fánk receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Fánk - 10 perces receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Tolófánk receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||