Zöldséges ételek: borsóból készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
4.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 4.5 (2 szavazat)

A zöldborsót kifejtjük és az olajon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, liszttel meghintjük, s előbb vízzel, azután tejjel felengedjük, és 3-4 percig főzzük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Borsós lepény
5.66667
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.7 (9 szavazat)

A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, ízlés szerint sózzuk. A borsót olajon megpároljuk, ha kihűlt hozzáadjuk a tojásos tejhez.Adunk még hozzá 5 dkg reszelt sajtot (trappista), a tojások keményre felvert habját, és annyi lisztet, hogy nokedli sűrűségű legyen. Forró olajban evőnálnyi adagokban kisütjűk, ahogy kiszedjük az olajból a tetejére reszelt sajtot szórunk.

Tartalom átvétel