Kandírozott gyümölcsös kuglóf recept |
|||||||
Kandírozott gyümölcsös kuglóf receptje, elkészítéseA csokoládét kis darabokra tördeljük. A kandírozott gyümölcsöt apróra vágjuk. A mandulát, a gyümölcsöt és a csokoládét összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és a citromhéjjal. Állandó kevergetés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáka. Egy kuglófformát kikenünk olvasztott margarinnal, és beszórjuk a mandulaszirmokkal. A tojásfehérjéből a kristálycukorral kemény habot verünk, majd finoman belekeverjük a margarinos masszába. Hozzáadjuk a lisztet, a gyümölcsös keveréket és a rumot. Finoman elkeverjük, és a formába simítjuk. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Cukorral megszórjuk, rácsra borítjuk, kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral. Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek
Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:Hasonló alapanyagok alapján: Csokis kuglóf receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Mákos kuglóf receptje, elkészítéseHasonló alapanyagok alapján: Mazsolás kuglóf receptje, elkészítéseEgyéb infók
|
|||||||
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Ez nagyonnagyon finom, nagy sikert aratott! Köszönöm a receptet!