Kandírozott gyümölcsös kuglóf recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Kandírozott gyümölcsös kuglóf receptje, elkészítése

A csokoládét kis darabokra tördeljük. A kandírozott gyümölcsöt apróra vágjuk. A mandulát, a gyümölcsöt és a csokoládét összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és a citromhéjjal. Állandó kevergetés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáka. Egy kuglófformát kikenünk olvasztott margarinnal, és beszórjuk a mandulaszirmokkal. A tojásfehérjéből a kristálycukorral kemény habot verünk, majd finoman belekeverjük a margarinos masszába. Hozzáadjuk a lisztet, a gyümölcsös keveréket és a rumot. Finoman elkeverjük, és a formába simítjuk. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Cukorral megszórjuk, rácsra borítjuk, kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 6 dkg főzőcsoki
  • 15 dkg kandírozott vegyes gyümölcs
  • 6 dkg őrölt mandula
  • 5 db tojás
  • 1⁄2 db citrom
  • 25 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • mandulaszirom a szóráshoz
  • 9 dkg kristálycukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 3 evőkanál rum
  • margarin a forma kenéséhez

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

régi újság

Elkészítés ideje2 óra
10
Átlagérték: 10 (1 vote)
Értékelés: nincs
Dia (nem ellenőrzött)
Kandírozott gyümölcsös kuglóf

Ez nagyonnagyon finom, nagy sikert aratott! Köszönöm a receptet!