Alapanyagok: rétesliszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Sajtos-szezámmagos rúd
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (5 szavazat)

A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk (a liszttől függ, hogy kicsit kevesebb vagy több tejjel dolgozzuk össze). A tésztát folpackba tekerjük és a hűtőben pihentetjük pár órát, de legjobb, ha egy éjszakán át ott hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Meggyes pite sütemény
7.78571
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.8 (14 szavazat)

A meggyet kimagozzuk, megcukrozzuk és állni hagyjuk. A margarint összekeverjük a porcukorral, és sütőporral. Belereszeljük a citrom héját és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tojások felvert habját. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük egyenletesen. Elosztjuk rajta a lecsurgatott gyümölcsöt és előmelegített sütőben megsütjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
6.25
Értékelés: nincs Átlagérték: 6.3 (4 szavazat)

A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, lecsöpögtetjük és leszárítjuk. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük egy kevés liszttel, egy csipet cukorral és kevés langyos tejjel. Megszórjuk a tetejét liszttel, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára növekszik. A citrom héját lereszeljük. A margarint habosra keverjük, egyenként beletesszük a tojássárgákat. Közben folyamatosan keverve ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
10
Értékelés: nincs Átlagérték: 10 (1 vote)

A csokoládét kis darabokra tördeljük. A kandírozott gyümölcsöt apróra vágjuk. A mandulát, a gyümölcsöt és a csokoládét összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és a citromhéjjal. Állandó kevergetés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáka. Egy kuglófformát kikenünk olvasztott ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

Egy deci tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne az élesztőt, a cukor felét és három evőkanál lisztet. A kovászt meleg helyen megkelesztjük. Akkor jó, ha térfogatának kétszeresére nő. A tojást, a kétkanálnyi olvasztott vajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot összekeverjük. A maradék szobahőmérsékletű lisztre szórunk egy csipet sót, ráöntjük a megkelt kovászt és a tojásos keveréket. Még bő fél ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával megy egy csipet sóval, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután óvatosan, nehog összetörjön, közékeverjük a tojások kemény habbá felvert fehérjét. Vizes kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük. Először élénk tűzön sütjük, majd megfordítjuk a kroketteket, és a tüzet ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Langyos tejben megolvasztjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat fakanál segítségével jól összedolgozzuk a liszttel, tejjel és sóval, és a megfuttatott élesztővel. A tésztát ezután egy egy órán át lefedve kelesztjük, majd 3 centiméter vastagra kinyújtjuk. Csészével kerek formákat szaggatunk, melyeket még további 20 percig pihentetünk. Végül bő, forró olajban ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
9
Értékelés: nincs Átlagérték: 9 (1 vote)

A finomlisztet a rétesliszttel összekeverjük. Az élesztőt összemorzsoljuk, és a kézmeleg vízzel, meg a cukorral, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. A többi liszt közé fektetve, letakarva 2-3 óráig pihentetjük: ez a kovász. Utána a többi liszttel, sóval, egy kiskanál cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, meg annyi kézmeleg vizet, hogy nem túl ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (5 szavazat)

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a cukorral ízesített tejben felfuttatjuk. Utána a rétesliszttel, a finomliszttel és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és annyira sózzuk, hogy a nyers tésztát megkóstolva, sós legyen. Végül az olvasztott vajat is beledagasztjuk, és cipóban, letakarva a duplájára kelesztjük. Végül négyfelé osztjuk, és négy kerek cipót ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
5.6
Értékelés: nincs Átlagérték: 5.6 (10 szavazat)

A lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, a közepén mélyedést képezünk. Az élesztőt 5 dl langyos vízben feloldjuk és beleöntjük a mélyedésbe. Kevés lisztet szórunk rá, letakarjuk és 3 órán át kelesztjük. Közben a sót kevés vízben feloldjuk, a lisztre öntjük és a megkelt élesztővel összekeverjük. Majd annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát nyerjünk.

Tartalom átvétel