Alapanyagok: rétesliszt felhasználásával készült receptek: 1. oldal
(5 szavazat) A hozzávalókat összedolgozzuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk (a liszttől függ, hogy kicsit kevesebb vagy több tejjel dolgozzuk össze). A tésztát folpackba tekerjük és a hűtőben pihentetjük pár órát, de legjobb, ha egy éjszakán át ott hagyjuk. Pihentetés után a tésztát kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
|
|||
(14 szavazat) A meggyet kimagozzuk, megcukrozzuk és állni hagyjuk. A margarint összekeverjük a porcukorral, és sütőporral. Belereszeljük a citrom héját és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tojások felvert habját. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük egyenletesen. Elosztjuk rajta a lecsurgatott gyümölcsöt és előmelegített sütőben megsütjük. |
|||
(4 szavazat) A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, lecsöpögtetjük és leszárítjuk. Az élesztőt összemorzsoljuk, elkeverjük egy kevés liszttel, egy csipet cukorral és kevés langyos tejjel. Megszórjuk a tetejét liszttel, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg a duplájára növekszik. A citrom héját lereszeljük. A margarint habosra keverjük, egyenként beletesszük a tojássárgákat. Közben folyamatosan keverve ...
|
|||
(1 vote) A csokoládét kis darabokra tördeljük. A kandírozott gyümölcsöt apróra vágjuk. A mandulát, a gyümölcsöt és a csokoládét összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A citrom héját lereszeljük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 csipet sóval és a citromhéjjal. Állandó kevergetés mellett, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáka. Egy kuglófformát kikenünk olvasztott ... |
|||
(1 vote) Egy deci tejet meglangyosítunk, elkeverjük benne az élesztőt, a cukor felét és három evőkanál lisztet. A kovászt meleg helyen megkelesztjük. Akkor jó, ha térfogatának kétszeresére nő. A tojást, a kétkanálnyi olvasztott vajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot összekeverjük. A maradék szobahőmérsékletű lisztre szórunk egy csipet sót, ráöntjük a megkelt kovászt és a tojásos keveréket. Még bő fél ...
|
|||
Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával megy egy csipet sóval, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután óvatosan, nehog összetörjön, közékeverjük a tojások kemény habbá felvert fehérjét. Vizes kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük. Először élénk tűzön sütjük, majd megfordítjuk a kroketteket, és a tüzet ...
|
|||
Langyos tejben megolvasztjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat fakanál segítségével jól összedolgozzuk a liszttel, tejjel és sóval, és a megfuttatott élesztővel. A tésztát ezután egy egy órán át lefedve kelesztjük, majd 3 centiméter vastagra kinyújtjuk. Csészével kerek formákat szaggatunk, melyeket még további 20 percig pihentetünk. Végül bő, forró olajban ...
|
|||
(1 vote) A finomlisztet a rétesliszttel összekeverjük. Az élesztőt összemorzsoljuk, és a kézmeleg vízzel, meg a cukorral, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. A többi liszt közé fektetve, letakarva 2-3 óráig pihentetjük: ez a kovász. Utána a többi liszttel, sóval, egy kiskanál cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a főtt, áttört burgonyát, meg annyi kézmeleg vizet, hogy nem túl ...
|
|||
(5 szavazat) Az élesztőt összemorzsoljuk, és a cukorral ízesített tejben felfuttatjuk. Utána a rétesliszttel, a finomliszttel és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és annyira sózzuk, hogy a nyers tésztát megkóstolva, sós legyen. Végül az olvasztott vajat is beledagasztjuk, és cipóban, letakarva a duplájára kelesztjük. Végül négyfelé osztjuk, és négy kerek cipót ...
|
|||
(10 szavazat) A lisztet mély dagasztótálba szitáljuk, a közepén mélyedést képezünk. Az élesztőt 5 dl langyos vízben feloldjuk és beleöntjük a mélyedésbe. Kevés lisztet szórunk rá, letakarjuk és 3 órán át kelesztjük. Közben a sót kevés vízben feloldjuk, a lisztre öntjük és a megkelt élesztővel összekeverjük. Majd annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát nyerjünk.
|
|||