Túrós batyu recept

Tündüs képe
Súgó megjelenítése

Túrós batyu receptje, elkészítése

Házi túrós batyu sütemény

A langyos tejben (1 kiskanál cukor hozzáadásával) megfuttatjuk az élesztőt. Közben a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk margarint, sót, a porcukorral elkavart tojássárgáját, és a felfutott élesztőt. Jól átdolgozzuk, dagasztjuk, hogy hólyagos legyen és langyos helyen, letakarva egy óráig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót szitán áttörjük, elkeverjük a tojássárgával, a búzadarával, a tojás felvert habjával, hozzáadjuk a cukrot, aki szereti mazsolát is adhat hozzá, majd jól összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk. 10x10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe 1-1 teáskanál tölteléket rakunk, a szemben lévő két-két csücskét összecsípjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojásfehérjével megkenjük, előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Hány fő részére készüljön a recept?

Adagok (újraszámítható)
Adagok - Súgó megjelenítése

Az adaghoz szükséges alapanyagok, összetevők, mennyiségek

  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 6 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • csipetny
  • 40 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 csomag mazsola
  • 1 db tojás (töltelékhez)

Az alábbi recepteket is érdemes megnézni:

Hasonló alapanyagok alapján:

Hasonló alapanyagok alapján:

Egyéb infók

Forrás

Erzsike

Elkészítés ideje2 1⁄2 óra
8
Átlagérték: 8 (11 szavazat)
Értékelés: nincs