Alapanyagok: tojássárga felhasználásával készült receptek: 1. oldal

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Kakaós csiga, darázsfészek
7.53333
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (15 szavazat)

Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Amikor már egyenletes, "szálas" a tészta, beledolgozzuk az olajat is. Kilisztezett edényben, liszttel meghintve duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

Az élesztőt 1/2 dl langyos tejjel és a kockacukorral felfuttatjuk, a szitált liszthez adjuk, egy kevés vízzel összedolgozzuk, kilisztezett tálba tesszük, és konyharuhával letakarva langyos helyen megkelesztjük. Egy tálban habosra keverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal és a tojással, egy csipet sóval, beledolgozzuk a megkelt tésztába, és még annyi tejet vagy tejfölt adunk hozzá, hogy ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tojássárgáját a cukorral, a fahéjjal és az őrölt ánizzsal fémtálba tesszük. Gőz fölött, habverővel addig keverjük, amíg a cukor felolvad. Apránként hozzáöntjük a tejszínt is, és addig verjük, amíg krémes nem lesz. Végül hideg vízzel félig teli tálba tesszük, és állandóan kevergetve kihűtjük. Lassan csorgatva belekeverjük a whiskyt is. Üvegbe töltjük, és jól lezárjuk. Hűtőszekrényben kb. 4 ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
2
Értékelés: nincs Átlagérték: 2 (1 vote)

A tejet felforraljuk, kihűtjük. A tojássárgákat, a cukrot, a vaníliáscukrot jól kikeverve, hozzáadjuk lassan a kihűlt tejet. Alaposan felrázva szeszt öntünk hozzá. Hűtőben 2 hétig érleljük, közben 2 naponta átszűrjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
8
Értékelés: nincs Átlagérték: 8 (5 szavazat)

Az élesztőt összemorzsoljuk, és a cukorral ízesített tejben felfuttatjuk. Utána a rétesliszttel, a finomliszttel és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, és annyira sózzuk, hogy a nyers tésztát megkóstolva, sós legyen. Végül az olvasztott vajat is beledagasztjuk, és cipóban, letakarva a duplájára kelesztjük. Végül négyfelé osztjuk, és négy kerek cipót ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
0
Értékelés: nincs

A tűzálló edény alját kirakjuk a kockákra vágott füstölt szalonna felével. Erre rakjuk a hámozott és karikázott nyers burgonya felét. Sózzuk, karikára vágott kolbászt és vöröshagymát, valamint szintén szeletelt paprikát, paradicsomot – télen lecsót – adunk hozzá. Befedjük a burgonya másik felével, sózzuk. Tetejére újra kockázott szalonnát rakunk. A sütés befejezése előtt 10 perccel a ...

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Aranygaluska
7.5
Értékelés: nincs Átlagérték: 7.5 (10 szavazat)

A tojássárgákat a cukorral elkavarjuk, hozzáöntjük a tejet, amiben a csipet sót feloldottuk. A liszt közepébe mélyedést készítünk és abba öntjük a tojássárgával elkevert cukros tejet, a felfuttatott élesztőt, és az olvasztott margarint. Jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen. Langyos helyen 1 órát kelesztjük.

Tündüs képe
Súgó megjelenítése
Mézes puszedli
9.08333
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.1 (12 szavazat)

A tojássárgákat és az egész tojást kikeverjük a porcukorral. A mézet és a zsírt meglangyosítjuk, hogy folyós legyen, és a tojásos keverékhez öntjük. Belekavarjuk a tejfölt és a fűszereket (vaníliás cukor, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér). A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, és összedolgozzuk a kikevert folyékony tojásos, mézes masszával.
A tésztát betesszük pihenni a hűtőbe. ...

Tomi képe
Súgó megjelenítése
9.18182
Értékelés: nincs Átlagérték: 9.2 (11 szavazat)

A krumplit megfőzöm, majd krumplitörővel összetöröm. Összedolgozom a sütőporral kevert liszttel, tojással, sóval és cukorral. Az elkészült tésztát kisujjnyi vastagságúra kinyújtom, majd csíkokra vágom. A csíkokat hengeresre söndörgetem, majd perecformára hajtogatom. Végül forró olajban kisütöm.

Tomi képe
Súgó megjelenítése
5
Értékelés: nincs Átlagérték: 5 (8 szavazat)

A hozzávalókat összegyúrjuk, megfűszerezzük, és 10 percig állni hagyjuk. Morzsával meghintett gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastagra nyújtjuk, és kis hengereket vágvva belőle, a morzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban körös-körül ropogós pirosra sütjük.

Tartalom átvétel